Інші проектні можливості,  Проектна діяльність

Участь представників КПІ у вебінарі Швейцарського національного наукового фонду

 

17 травня 2022 р. відбувся, організований Швейцарським національним науковим фондом (Swiss National Science Foundation), вебінар «Можливості міжнародного фінансування Швейцарським національним науковим фондом», в якому брали участь представники КПІ ім.І.Сікорського, зокрема ДМС та ФММ.

Науковий працівник з питань міжнародного співробітництва (Scientific Officer International Cooperation) швейцарського фонду Райян Тімоті (Rayn Timothy) виступив перед учасниками вебінару з презентацією і відповів на питання. У своїй презентації Р.Тімоті представив пропозиції стипендій для українських науковців в рамках грантів Фонду для наукових проєктів. Для отримання стипендій до українських науковців висуваються вимоги, зокрема наявність наукового ступеня PhD, досвід наукової діяльності після отримання наукового ступеня – від 1 до 4 років, для медичних працівників до 9 років. Максимальний розмір гранту для проведення досліджень з урахуванням заробітної плати учасників – до 400 тис. шв.франків. Останній термін подачі заявок – 1 листопада.

Проєкти, які фінансує Фонд, пов’язані з різними науковими галузями, як гуманітарними, так і інженерією та біологією. При цьому українські науковці матимуть можливість співпрацюватимуть зі швейцарськими науковими установами. Тривалість проєктів не повинна перевищувати 4 роки, а всього передбачається профінансувати до 80 таких проєктів.

Після презентації Р.Тімоті відповів на питання учасників, зокрема він зазначив, що проблемою наразі залишається заборона на виїзд українських чоловіків за кордон, однак вони можуть брати участь у певних проєктах у дистанційній формі. Фінансування Swiss National Science Foundation проєктів не залежить від галузей, а їх спрямованості залежить лише від  швейцарських наукових установ, при цьому Фонд немає з цього приводу жодних обмежень на фінансування.